Doplnky výživy sprevádzajú mýty, o ktorých by ste mali vedieť

Výživové doplnky, alebo aj doplnky stravy, sú dôležitou súčasťou každodenného života mnohých ľudí, ktorým záleží na vlastnom zdraví a psychickej pohode. Už pri počiatočnom premýšľaní o tom, či vôbec začať užívať doplnok stravy, naše rozhodovanie ovplyvňuje množstvo mylných predstáv. Rozhodli sme sa preto priblížiť vám niektoré z najčastejších mýtov o doplnkoch stravy.

 

Doplnky výživy sprevádzajú mýty, o ktorých by ste mali vedieť

 

Doplnky stravy sú len pre športovcov

Jedným z najčastejších mýtov je, že doplnky výživy sú určené iba pre športovcov a ľudí s intenzívnym fyzickým výkonom. Pravda je však taká, že doplnky stravy môžu byť užitočné pre každého, kto chce podporiť svoje zdravie a zabezpečiť dostatočný príjem dôležitých živín. Napríklad také vitamíny a minerály sú esenciálne pre správne fungovanie organizmu, a to nezávisle od úrovne fyzickej aktivity.

Viac výživových doplnkov znamená lepšie výsledky

Doplnky výživy môžu byť veľmi prospešné, platí však, že viac nie je vždy aj lepšie. Každý doplnok stravy má svoje odporúčané dávkovanie, ktoré by ste určite mali dodržiavať. Predávkovanie niektorými vitamínmi a minerálmi môže byť veľmi škodlivé. Ak chcete do tela doplniť naraz viacero prospešných látok, siahnite radšej po produkte Vitamín komplex, ktorý v sebe kombinuje najdôležitejšie vitamíny, minerály a stopové prvky pre správne fungovanie imunitného systému, mozgu a ďalších orgánových skupín.

 

>> Prečítajte si viac o tom, ako lipozomálny Vitamín komplex funguje <<

 

Všetky potrebné živiny získate zo stravy

Aj keď je pravda, že vyvážená strava je základom dobrého zdravia, nie vždy je možné získať všetky potrebné živiny len z potravín. Moderný životný štýl, stres, znečistenie a pravidelná konzumácia spracovaných potravín – to všetko môže viesť k nedostatku určitých vitamínov a minerálov.

Vhodný výživový doplnok môže pomôcť vyplniť konkrétne nedostatky a zabezpečiť, že vaše telo dostane všetko, čo potrebuje pre jeho optimálne fungovanie.

Rovnako ako je možné dopĺňať do tela komplex vitamínov, dá sa to aj s minerálmi – unikátne zloženie produktu Minerál komplex je obohatené o vitamín D3 a pokrýva veľké spektrum minerálov, ktoré zabezpečujú správny chod životne dôležitých procesov v tele.

Doplnky výživy môžu nahradiť zdravú stravu

Doplnky výživy nie sú ničím iným, než doplnkami. V žiadnom prípade nejde o náhradu za pestrú a vyváženú stravu. Ich cieľom je podporiť naše zdravie tým, že poskytujú živiny, ktoré naše telo v dostatočnom množstve možno nedokáže získať zo stravy.

Veríme preto, že práve kombinácia zdravého stravovania a správneho užívania vhodných doplnkov výživy je kľúčom k optimálnemu zdraviu.

Nezabúdajte však na fakt, že keď sa rozhodnete napraviť akúkoľvek nerovnováhu vo vašom tele za pomoci doplnku stravy, nie vždy ide o jednoduchý proces a môže sa stať, že návrat k rovnováhe bude zdĺhavý. Ako dlho by ste teda mali užívať doplnok výživy? Na túto otázku neexistuje jednoznačná odpoveď – záleží to totiž od množstva faktorov. Prečítajte si viac na túto tému v našom blogu - Po akú dlhú dobu by sme mali užívať doplnky výživy?

 

Viac výživových doplnkov znamená lepšie výsledky

 

Doplnky výživy sú zbytočné, ak sa cítite zdravý

Cítiť sa dobre ešte neznamená, že vaše telo má všetky potrebné živiny. Mnohé nedostatky sa môžu prejaviť až po dlhšom čase a môžu ovplyvniť vašu energiu, imunitný systém a celkové zdravie.

 

>> Máte zlú náladu a ste unavení? Možno vám chýbajú tieto základné živiny <<

 

Pravidelné užívanie doplnkov výživy môže pomôcť predchádzať týmto nedostatkom a udržať vaše zdravie na najvyššej úrovni. Samozrejme, je potrebné poznať svoj zdravotný stav a vedieť, čo vášmu telu chýba.

Dôležitý je správny výber

Doplnky výživy môžu byť skvelým nástrojom na podporu vášho zdravia a pohody jedine vtedy, ak je ich výber pre vás vhodný a užívate ich správne. Pri výbere a užívaní výživových doplnkov sa preto vždy riaďte odporúčaniami odborníkov a zamerajte sa na kvalitu a potreby vášho tela. Aj na našom blogu nájdete množstvo zaujímavých článkov, tipov, rád a odporúčaní týkajúcich sa správneho výberu doplnku stravy. Iba s dostatočnými vedomosťami totiž môžete využiť doplnky výživy efektívne .

Ak máte otázky ohľadom našich doplnkov výživy alebo potrebujete poradiť s ich výberom, neváhajte nás kontaktovať. Sme tu pre vás aj na Instagrame.

 

Foto: Pexels
Text: Avita