V septembri pobežíme za zdravie na Kuchajde

September je svetovým mesiacom detskej rakoviny (Glow Gold September), a my sme sa rozhodli, že pomôžeme šíriť povedomie o tomto ťažkom ochorení. Rakovina si totiž nevyberá, a detičky, ktoré sa na ňu liečia, trávia veľa času v nemocnici, izolovaní od vonkajšieho sveta. Myslíme si preto, že je veľmi dôležité vytvárať im v nemocnici bezpečné a príjemné prostredie.

 

V septembri pobežíme za zdravie na Kuchajde

 

V septembri budeme zlatí

Štvrté zo série podujatí Beh za zdravie sa bude konať 15. septembra v krásnom prostredí bratislavskej Kuchajdy. Tentokrát budú všetky vyzbierané finančné prostriedky venované neziskovej organizácii Deťom s rakovinou, ktorá pomáha nielen chorým deťom, ale aj ich rodinám zvládať náročnú liečbu. Organizácia sa zameriava na modernizáciu prostredia, materiálnu pomoc, podporu vzdelávania personálu a šírenie osvety.

Športom pomáhame druhým

Tretiu septembrovú nedeľu vás v amfiteátri na jazere Kuchajda čaká pestrý, nielen športový, program. Ako to už na podujatiach Beh za zdravie býva zvykom, zabavia sa všetky vekové kategórie. Deti si budú merať sily pri behu na krátkych tratiach a na prekážkových dráhach. V rámci oddychu sa zabavia s kúzelníkom a čaká ich aj maľovanie na tvár.

 

September je svetovým mesiacom detskej rakoviny

 

Trať pre dospelých má necelých 5 kilometrov, teda odbehnú tri kolečká okolo jazera. Ak si však na takúto vzdialenosť netrúfate, zúčastniť sa môžete aj ako chodec. Pre dobrú vec si tak prejdete symbolické jedno kolečko – charitatívnu míľu. Na výkonoch v tomto prípade naozaj nezáleží, cieľom podujatia je spojiť ľudí, ktorí majú radosť z pohybu a tešia sa z pomoci druhým.

Príďte si 15. septembra zašportovať na Kuchajdu. Odmenou vám bude krásny pocit, že ste okrem svojho zdravia spravili aj niečo pre zdravie iných.

 

Športom pomáhame druhým

 

Tak poďme na to!

Všetky informácie nájdete na sociálnych sieťach Behu za zdravie (FacebookInstagram), kde budú prebiehať aj súťaže o zaujímavé ceny a rôzne pridružené aktivity. 

 

Registrácia prebieha na stránke:
https://registrace.sportsoft.cz/main.aspx?e=3133&lng=sk.

Ak chcete podujatie podporiť ako dobrovoľník, vyplňte tento krátky dotazník:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe9G3suuWlR5VDcnFxceE_wzSiQnoG5dFRBmIG2IvNcLkqfEA/viewform

 

Podporme spolu športom dobrú vec. 

Foto zdroj: Beh za zdravie (Robert Pazitny)
Text: Avita