Antioxidant kurkumín v tekutej, lipozomálnej forme. Má protizápalové, antioxidačné a protirakovinové vlastnosti, potláča zápalové procesy a tlmí negatívne prejavy pri onkologickom ochorení.
Kategória: | CHOROBA |
---|---|
Hmotnosť: | 0.4 kg |
Kurkuma (turmeric) je známa aj ako „indický šafran“ alebo v Číne ako „žltý zázvor“. Je to lesklý žltý prášok, ktorý
sa získava mletím usušenej podzemnej časti – hľuzy – rastliny Curcuma longa, ktorá patrí do čeľade zázvorovitých. V Indii
je kurkuma najdôležitejšou súčasťou stravy a žiadna iná potravina s takými skvelými zdravotnými účinkami nie je tak
špecificky viazaná na kultúru jednej krajiny.
V ajurvédskej medicíne kurkumu považujú za všeliek. Máloktorá rastlina sa môže pochváliť takým širokým spektrom
pozitívnych vplyvov na zdravie ako tento sušený mletý koreň. Kurkuma je aj súčasťou známeho karí.
Vstrebateľnosť účinnej látky kurkumínu z kurkumy bola donedávna veľmi nízka, vďaka lipozomálnej forme je však možné telu dodať
kurkumín bez ďalších zbytočných látok a zachovať tak jeho čistotu a účinky bez zbytočného zaťažovania organizmu.
V experimentálnych štúdiách sa zistilo, že kurkumín má protizápalové a chemopreventívne vlastnosti. Najnovšie výsledky
štúdií dokonca naznačujú, že kurkuma má významné protirakovinové účinky, ktoré spočívajú najmä v potlačení invazívnosti
a tvorby metastáz mnohých typov malígnych nádorov. Viaceré štúdie preukázali účinnosť kurkumínu ako supresora (supresia
znamená potlačenie) invázie a metastáz karcinómov pečene, pľúc, prsnej žľazy, prostaty, žalúdka, vaječníkov, hrtana, kolorektálneho
karcinómu, melanómu, gliómu, osteosarkómu a karcinómu úst a jazyka. Výskumy ukázali, že Indovia majú
najnižší výskyt Alzheimerovej choroby na svete, až päťkrát nižší, ako je na Západe. Dôvodom je podľa všetkého aj pravidelná
konzumácia tohto korenia v jedle. Kurkumín je momentálne jeden z najsľubnejších kandidátov na potláčanie zápalu
bez nežiaducich vedľajších účinkov.
Denná konzumácia kurkumy znižuje množstvo prozápalových látok v ľudskom tele. Preto sa používa na zmiernenie
artritídy, môže byť prospešná aj pri bolesti svalov, zápale kĺbov, syndróme karpálneho tunela a znižuje aj hladinu histamínu pri
histamínovej intolerancii.
Produkt CURCUMIN LIPOSOMAL PLUS je vyhľadávaný pre tieto účinky:
- výrazný protizápalový účinok a tlmenie bolesti
- kurkumín v kombinácii s fostatidylcholínom (jeho zdrojom je lecitín)
výrazne znižuje bolesť, zápalové markery a zlepšuje funkcie kĺbov
pacientov s osteoartritídou
- významné protirakovinové účinky
- zvýšenie citlivosti nádorových buniek na konvenčnú liečbu
- prevencia Alzheimerovej choroby
- znižovanie hladiny cholesterolu aj krvného cukru
- znižovanie hladiny histamínu pri histamínovej intolerancii
- zvýšenie prietoku krvi
- zvýšenie pohyblivosti čriev
DÁVKOVANIE:
dospelí: 1x denne 10ml (1x veľká lyžica)
OBSAH BALENIA: 200 ml
POČET DÁVOK V BALENÍ: 20
SPRÁVNE UŽÍVANIE KURKUMÍNU:
Jednu dávku lipozomálneho kurkumínu dajte do 1dcl, napr. džúsu alebo čaju a vypite.
Pred použitím pretrepať!
ZLOŽENIE: kurkumovník dlhý (Curcuma longa L.), slnečnicový lecitín bez GMO, sorban draselný,
askorbát sodný, demineralizovaná voda
|
Obsah v dennej dávke |
RVH% |
Lecitín slnečnicový |
1050 mg |
* |
Kurkumín |
200 mg |
* |
RVH% – referenčná výživová hodnota
* referenčná výživová hodnota nebola stanovená
VÝŽIVOVÉ HODNOTY v 100ml:
Energetická hodnota 397kJ/ 95kcal
Tuky (g) 9,91
- z toho nasýtené (g) 1,15
Sacharidy (g) 1,85
- z toho cukry (g) 0,21
Bielkoviny (g) 1,48
UPOZORNENIE: Výrobok nie je určený pre deti, tehotné a dojčiace ženy. Skladujte na suchom a tmavom mieste.
Ukladajte mimo dosah a dohľad detí. Neprekračujte odporúčanú dennú dávku. Po otvorení skladovať v chladničke
maximálne 30 dní. Výrobok nie je určený ako náhrada pestrej stravy a zdravého životného štýlu.
Vyrobené: na Slovensku
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.